לפני שמתחילים לייצר תוכן כמו שגוגל רוצה, יש כמה עניינים טכניים שבלעדיהם גם התוכן הכי איכותי יתקשה להיות אפקטיבי

אם אתם לוקחים בחשבון את העובדה ש-93% מהגלישה לאתרים בעולם מגיעה מגוגל, אתם מבינים מדוע כולם מדברים על אסטרטגיות תוכן ומדוע שיווק באמצעות תוכן (Content Marketing) הוא למעשה השיווק הדיגיטלי. האמצעי מס' 1 להשגת חשיפה ותנועה.
אבל לפני שאתם מתחילים לייצר תוכן כמו שגוגל רוצה ואוהב, יש כמה דברים שצריך לטפל בהם. עניינים טכניים שבלעדיהם גם התוכן הכי איכותי יתקשה להיות אפקטיבי.
מהירות האתר – האלגוריתם של גוגל "אוהב" אתרים שעולים מהר. למה? כי הוא יודע שהסבלנות של הגולשים מגיעה לשניות ספורות – 3 – 5 שניות, לא יותר. אתרים מהירים מקודמים יותר. הרבה יותר.
התאמה למובייל – הלקוחות של האלגוריתם של גוגל – כלומר, כל הגולשים בעולם – צורכים יותר ויותר תוכן באמצעות סמארטפונים. לכן, אתר שאינו מותאם לתצוגה במובייל יידחק מטה בתוצאות החיפוש.
שימושיות – גוגל יודע לאבחן האם אתר בנוי באופן מסודר וברור לגולשים, נוח להתמצאות ולשימוש. הוא בודק את הניווט, ההיררכיה, הארכיטקטורה, הקשר בין תכנים ועוד. אתר שאינו ידידותי לגולש אינו ידידותי לאלגוריתם.
הצפנה – זה חידוש טרי יחסית ברשימת הדרישות הטכניות של גוגל מבעלי אתרים, אך הוא הפך ב-2018 לקריטי. אתרים שאינם מוצפנים למעשה "יוענשו" ע"י האלגוריתם של גוגל. לידיעתכם, גם הדפדפנים המתקדמים "מענישים" אתרים לא מוצפנים. מה זה הצפנת אתרים?
קוד נקי – האלגוריתם של גוגל למעשה קורא את קוד האתר. ככל שהקוד של דפי האתר ברור ומסודר יותר (נקי יותר) כך קל יותר לגוגל "להבין" את האתר ואת תכניו. לכן כדאי לבנות אתרים באמצעות מערכות ניהול שמספקות קוד נקי. זה, בפועל, ההבדל הגדול בין אתר וורדפרס שגוגל אוהב, לבין אתר וויקס שגוגל אוהב פחות.
אין צורך להיבהל. הדרישות האלה הן סטנדרט וכל מי שעוסק בבניית אתרים ובאחסון אתרים מכיר אותן וערוך לתת מענה בתוספת שולית למחיר (אם בכלל). אתם רק צריכים לדעת מה לדרוש ועל מה להשגיח.
אחרי שהכנתם אתר מעולה מבחינה טכנית אפשר לגשת לאסטרטגיית תוכן ולחשוב על קידום אורגני. אלה הדברים יעשו את ההבדל ויתנו לכם יתרון תחרותי.